Lipnūs, gardūs ir neatsivalgomi azijietiški šonkauliai (Receptas)
- eglerace
- 2023-11-16
- 2 min. skaitymo
Kartą išbandę šiuos šonkaulius, gaminsite juos vėl ir vėl. Tikrai nereikės ilgai plušti virtuvėje, o skonis bus tiesiog nepakartojamas.

Video receptą žiūrėkite čia
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Šonkauliams paruošti reikia:
- 20 g imbiero 
- 750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio 
- 5–6 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo 
- 1,5 šaukšto azijietiško penkių prieskonių mišinio 
- 5–6 skiltelių česnako 
- 3–4 svogūnų laiškų 
- Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų 
- 1,5 kg kiaulienos šonkaulių 
- 1 NESPRESSO espreso kavos puodelio 
- 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo 
- ½ citrinos sulčių 
- ½ stiklinės HAPPY DAY apelsinų sulčių 
- Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska 
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo 
- 1 šaukšto OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus 
- Žiupsnelio sezamų sėklų 
1. Imbierą stambiai supjaustykite.
2. Į ZYLE greitpuodį supilkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, 4–5 šaukštus
KIKKOMAN sojų padažo, įdėkite 1 šaukštą azijietiško penkių prieskonių mišinio, smulkintą imbierą, česnako skilteles.
3. Svogūnų laiškams nupjaukite galiukus ir baltas dalis. Sudėkite į puodą ir pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Viską užvirinkite.
4. Kiaulienos šonkauliams nuimkite apatinę plėvę ir supjaustykite po vieną kauliuką.
5. Pjaustytus šonkaulius sudėkite į greitpuodį ir virkite apie 30 min.
6. Išvirus šonkauliams supilkite NESPRESSO espreso kavos puodelį.
7. Į keptuvę supilkite likusį sojų padažą, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą, sudėkite likusius azijietiškus prieskonius, supilkite citrinos sultis.
8. Pusę kiekio HAPPY DAY apelsinų sulčių supilkite į keptuvę, pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.
9. Krakmolą išmaišykite su likusiomis apelsinų sultimis ir supilkite į keptuvę. Kaitinkite apie 2–3 min., kol glazūra sutirštės.
10. Šonkaulius apšlakstykite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi.
11. Šonkaulius kepkite ZYLE kontaktiniame grilyje įkaitintame iki 230 °C temp. apie 3–4 min., kol gražiai apskrus.
12. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
13. Į lėkštę sudėkite apkeptus šonkaulius, aptepkite apelsinų glazūra, apibarstykite
smulkintais svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.
Gardžių atradimų.




