Traški veganiška sėklų duonelė (Receptas)
- eglerace
- 2024-04-21
- 2 min. skaitymo
Sėklos – puikus sveikatai naudingų riebalų, baltymų, skaidulų ir antioksidantų šaltinis. Tai vienas seniausių žmogaus vartojamų produktų ir pastaruoju metu jos išgyvena tikrą renesansą. Atminkite, kad sėklos sensta, tad netaupydami ir negailėdami gardinkite jomis salotas, troškinius, glotnučius, kepkite duonas ir traškias duoneles-paplotėlius
Ši pagal Alfo receptą iškepta veganiška (be gyvulinės kilmės produktų) įvairių sėklų duonelė paįvairins pusryčius, labai tiks užkandžių stalui (dera su įvairiais užtepais ir pagardais), patiekite ją ir prie sriubos ir net pabandykite ja pakeisti nelabai sveikatai palankius užkandukus, pavyzdžiui, riestainius, sausainius ir pan.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Kepimo laikas: 40–45 min.
Veganiška sėklų duonelė:
500 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio
150 g saulėgrąžų
100 g moliūgų sėklų
5 šaukštų kmynų
5 šaukštų aguonų
5 šaukštų ispaninių šalavijų sėklų
5 šaukštų lukštentų kanapių sėklų
50 g linų sėmenų
30 g VILNIAUS margarino kepiniams
10 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
Gero žiupsnio druskos
50 g ruginių miltų (arba grikių)
200 ml viso grūdo kvietinių miltų
Puode užvirkite SUKČIUS natūralų daržovių sultinį. Suberkite visas sėklas, gerai išmaišykite.
Nuimkite nuo ugnies, įdėkite VILNIAUS margarino kepiniams, berkite druskos ir DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“.
Suberkite ruginius, kvietinius miltus ir maišykite tol, kol masė taps kremiška. Tešla turėtų būti tokia, kad lengvai teptųsi ant sviestinio popieriaus. Jos tirštumą reguliuokite įpildami šiek tiek vandens.
Masę plonai tepkite ant sviestinio popieriaus (dėkite antrą sviestinio popieriaus lakštą, palyginkite su kočėlu ir nuimkite popierių), apibarstykite druska ir dėkite į 150 °C temp. orkaitę. Kepkite su karšto oro apipūtimo funkcija apie 40–45 min., kol gražiai apskrus. Išėmus padalinkite į mažesnius gabaliukus.
Geriausia krekerius džiovinti po vieną skardoje, taip geriau išdžius.
Gardžių atradimų.