Umamio skonio grybų ramenas (Receptas)
- eglerace
- 2024-10-11
- 1 min. skaitymo
Umamis – tai vienas iš penkių pagrindinių skonių, kurį jaučiame ne kuria nors liežuvio dalimi, o visu jo paviršiumi ir tai yra tas skonis, kuriam negalime atsispirti. Greitai pagaminamas naminis grybų ramenas suteiks tikrą umamišką malonumą, nes yra turtingas įvairių grybų.
Egzotiškas ir kvapnus grybų, makaronų ir sultinio patiekalas sušildys kūną ir sielą – palepinkite juo namiškius ir į svečius užsukusius bičiulius.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 15–20 min.
Umamio skonio grybų ramenui paruošti reikia:
½ mėlynojo svogūno
2 skiltelių česnako
2 saliero lapkočių
½ kg įvairių grybų (pievagrybių, šitakių)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
2–3 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ramen“
100 g ryžių makaronų
1–2 SPILVA marinuotų paprikų
Keleto šviežių kalendrų lapelių
½ žaliosios citrinos sulčių
Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Saliero lapkočius ir grybus supjaustykite griežinėliais.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus apkepinkite svogūnus ir salierus.
Į puodą supilkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį, suberkite svogūnus ir salierus.
Keptuvėje apkepinkite grybus, supilkite KIKKOMAN padažą „Ramen“ ir pakepinkite.
Užvirus sultiniui sudėkite ryžių makaronus, kepintus grybus, virkite, kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.
Į dubenėlius supilkite sriubą, įkarpykite SPILVA marinuotų paprikų ir kalendrų. Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.